Hva gjør oss friske?

Hva gjør oss friske?
Antall sider:
267
Forfatter:
ISBN/EAN:
9788299882712
Sprak:
Kategori:
Utgivelsesar:
Forlag:

"Her er boken som alle Snåsamannen - lesere også bør lese." Ingar Sletten Kolloen. Hvorfor går stadig flere til alternativbehandlere i et land med et topp moderne helsevesen? Mens skolemedisinen er svært god på livreddende tiltak av kirurgisk og farmakologisk art, oppnår den ikke like gode resultater ved kroniske og sammensatte sykdomstilstander. Da må man ta høyde for at mennesket ikke bare er et biologisk vesen, men også et åndsvesen. Når mange skolemedisinere ikke forholder seg til dette, blir det problematisk. Filosof og skribent Morten Fastvold fremholder at helsevesenet må sette personen, og ikke bare pasienten, i sentrum for å inngi pasienter flest den nødvendige tillit. Han stiller seg kritisk til den utbredte kroppen som maskin-metaforen, siden kroppen ikke er noe som kan "fikses" på, som når vi sender en maskin til reparasjon.

I stedet fordres en tilnærming der samspillet mellom kropp og sjel tas med i betraktningen. Dette åpner for en rehabilitering av begrepet livskraft, og for at placeboeffekten betraktes som en ressurs i klinisk praksis. Morten Fastvold har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo, og er filosofisk praktiker. Han har yrkesbakgrunn som journalist og forlagskonsulent for helsefag, og har skrevet boka Kritisk tenkning. Sokratisk samtaleledelse i skolen samt en eksempelbok til denne.

Ikke så avansert, men veldig praktisk. Kilde. Om du vil friske opp pallene kan du sette på litt kule detaljer. Kilde. Et kjekt avlastningsbord til uteplassen. Om kjøkkenet er gammelt og kjedelig kan du friske det opp ved å male kjøkkenskapene i nye spreke farger. Foto: GettyImages. 3. Nå kan du legge første strøk maling.

Eldre som lever i sosial isolasjon har høyere risiko for å dø tidlig enn andre, uavhengig av hvor friske de er. Mange med irritabel tarm blir verre av sunn mat som grovbrød, frukt og grønnsaker. Nå peker stadig mer forskning mot at den såkalte lav-FODMAP-dietten kan hjelpe. Ta vare på sensommeren og høstens deilige dager og gjør det fint på balkongen, terrassen og inngangen med vakre høstblomster. Det finnes mange fine planter i. Bocuse d'or 2017 i gang med deltakere fra 24 nasjoner i Lyon: En livshendelse gjør det ekstra viktig for Christopher å vinne kokke-VM Jeg får utallige ? om pil året rundt – og det er jeg veldig glad for…. her har jeg samlet dem jeg lige kunne komme i tanke om her og nu: FAQ – Ofte Stilte. 1. Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp lett sammen. Bruk helst meierismør, det gir ekstra god smak på. And the winner is….Spain! Hvor vil du reise? – Spania, svarer vi nordmenn i kor. Spania er det nye favorittreisemålet. Noen barnefamilier velger til å med og. Kongepar i 25 år: Gratulasjonsprotokoll. Søndag 17. januar var det 25 år siden Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja ble Norges Kongepar.

2018 PDF/ePUB Last Ned E-Bøker - All rights reserved.