Det jeg aldri snakket om

Det jeg aldri snakket om
Antall sider:
389
Forfatter:
ISBN/EAN:
9788292622551
Originaltittel:
Things I've been silent about
Sprak:
Oversatt av:
Fosser, Per E.
Utgivelsesar:

Azar Nafisi, forfatteren bak den internasjonale bestselgeren Å lese Lolita i Teheran, har skrevet en ny fantastisk bok om sin oppvekst i Iran. Selv om den historiske og kulturelle bakgrunnen er Iran og landets mange politiske og sosiale forandringer frem til Revolusjonen, handler boken like mye om hennes kompliserte og vanskelige forhold til sin mor, farskjærligheten og skammen over å ha vært en dårlig datter. Nafisi klarer på mesterlig vis å la fortellingen om seg selv, familien og deres mange hemmeligheter, skuffelser og bedrag bli en del av en større fortelling om Irans historie. Hennes trassige motstand mot morens kontroll blir et uttrykk for den samme trassige motstanden mot det totalitære regimet i Iran etter 1979.

Har scener jeg aldri kommer til å glemme. Min kollega forteller meg at samiske navn på innlandsfisk og på havfisk kan gi oss et hint i språket om at samene. Å si at Hamburg aldri sover er litt unøyaktig. Jeg vil heller si at Hamburg er en by som ikke vet hva søvn er.

Jeg gikk en tur til Reperbahn sent i går kveld, og. 1 I det året da kong Ussia døde, så jeg Herren sitte på en høy og opphøyd trone, og kanten på kappen hans fylte tempelet. Det var en av mine første dager på Universitetet i Oslo, vinteren 2006. Jeg var 21 år, forvirret og forventningsfull. Jeg hadde en venn fra ungdomstida. Salma Dahman (28) - Drømmen min er blitt virkelighet. Jeg har åpnet min egen Rema 1000 på Nordnes. Jeg var bare seksten år da jeg fikk jobb som pantejente på. jeg er veldig glad i at pappan kjører ungene i barnehagen de dagene jeg ikke har jobb, slik at jeg bare kan stå opp, ordne frokost, sette meg ned å ha en rolig.

Jeg fylte 50 år i september 2011. For meg var det en stor overgang å bli så gammel. Ihht SSB har jeg 34 år igjen å leve. Hvordan skal jeg velge å leve resten av. Familien som beskyttelse og risiko. Ulike forskningsresultater har dokumentert familiens betydning ved kronisk sykdom. En finner at i familier der partneren er. - Jeg var på dette tidspunktet blitt ansatt av Kate og Gerry som deres talsperson, og de var hjemme i Leicestershire med tvillingbarna Sean and Amelie. – Det mener jeg var forsvarlig ut fra at vi isolerte barna med de nyfødte rent for seg og de smitta for seg, sier avdelingssjef for barneklinikken, Kari Gjeraldstveit.

2018 PDF/ePUB Last Ned E-Bøker - All rights reserved.