Hemmelig, men aldri som en tyv

Hemmelig, men aldri som en tyv
Antall sider:
72
Forfatter:
ISBN/EAN:
9788205494640
Sprak:
Utgivelsesar:

Dikt om det som både er på og utenfor veggene rundt våre liv

Diktene i Ingrid Nielsens debut Hemmelig, men aldri som en tyv følger årets syklus gjennom hedenske og kristne feiringer og merkedager, og gjennom drømmer som varsler om fare og redning. Diktene bringer sammen folketro og fortvilelse, barnelek og revolusjon, en norsk desembernatt og fargene i en katakombe. Diktene trår langs ulike grenser for erfaring og liv, og henter fram magiske tenkemåter og sansninger av det som både er på og utenfor veggene rundt våre liv. Her finnes dikt om kroting på sotete vegger og om en fillenisse med hemmelige gaver, om kjærlighetsdikt uten ord og om et plutselig smil en vinterkveld, om nådeløs trøst og om å skrive for livet, og om muligheten for lett snø.

"Her er det fortvilelse, håp, mot, undring, mye varme og kjærlighet, mye refleksjon, men først og fremst er det en del stemninger som språket ikke helt har ord for, men som du likevel gjenkjenner idet teksten vekker dem i.

deg ... Det skjer ellers ikke for ofte, men her skjer det. -- stadig."Jørgen M. Sejersted, Bergens Tidende
"Diktenes stille, rasende lys kommer ut av et stort mørke, emosjonelt ladet og sjeldent godt gjennomført." Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Overbevisende debut."Eirik Lodén, Stavanger Aftenblad
"I debutdikta til Ingrid Nielsen finst myndigheit i røysta, eller, kunne ein seie, ein autoritativ rytme som produserer kant og trykk." Sindre Ekrheim,.Humbaba, Poesi og poesikritikk
"Vi møter ein mogen debutant som veit at det er fånyttes å dikte opp verda på nytt."Ronny Spaans, Dag og Tid

Å debutere skjønnlitterært er en drøm for mange, men svært få opplever å få så mange gode anmeldelser som Marie Aubert. – Det er nesten en. Jeg søkte på barnesanger på nettet, og fant denne artige teksten på klikk.no. Jeg vet ikke hvem som har skrevet dette, men likte det så godt.

Foreldrene var innstilt på å aldri få svar om det brutale drapet på Egil i 2002. I dag starter rettssaken Her finner du et rikt utvalg av spesielt utvalgte, morsomme sangleker, festleker, drikkeleker, bursdagsleker og selskapsleker som passer til aktiviteter i de aller. Lager russelåter på stabbur; Moelven kvitt elektrisk tapssluk; 16 kuer døde etter å ha blitt blyforgiftet «18. januar 2016 døde mamma klokken 6 om morgenen.

2018 PDF/ePUB Last Ned E-Bøker - All rights reserved.