Med Paulus i Italia

Med Paulus i Italia
Antall sider:
186
Forfatter:
ISBN/EAN:
9788270243037
Sprak:
Kategori:
Utgivelsesar:
Forlag:

Med Paulus i Italia introduserer oss for den sydligste delen av Italia: fra Syrakus på Sicilia til den eventyrlig rike arkeologiske sonen som er Napolibukten. Roma er målet for ferden, et mål jeg har omtalt i Roma og de første kristne (St. Olav 1998), i Det underjordiske Roma (Aschehoug 2008) og i På sporet av de første kristne (St. Olav 2012). Men denne gangen gir vi oss bedre tid og ser litt nøyere på hva som ventet Paulus i rikshovedstaden. Vi kjenner byen temmelig godt i denne perioden og har mange holdepunkter å knytte vår beretning til. Men hver gang vi besøker Roma på ny, venter det oss nye oppdagelser og nye steder. Så også i foreliggende arbeide. Byen er uuttømmelig hva minner fra antikken angår - derfor det kjente uttrykket A Roma una vita non basta (i Roma er det ikke nok med ett liv).

I tilfellet Roma blir ofte vår leting og våre undersøkelser et mål i seg selv. Byen er så rik på fortidsminner at det å bevege seg i disse er i seg selv oppholdet verd. Men det er Paulus vi ser efter, ikke byen som sådan ...

Dr. teol. Aage Hauken er dominikanerpater og har en lang merittliste som fag- og skjønnlitterær forfatter, organist/komponist og .akademiker.Forfatteren har fått støtte fra Det faglitterære fond.

31.

august inviterer Visjon til en ukes seminar i Italia med Helge Hognestad. Har du vært på skattejakt noen gang? Eller gått på oppdagelsesferd i ukjent terreng? Denne våren har jeg fått være med inn i en, for meg, helt ny og fantastisk. Paulus’ misjonsvirksomhet. Stoisismen. Nyplatonismen.

I Italia var den mest framtredende på 1400-tallet, mens den i England hadde sin storhetstid 200 år senere. Åndelig mørketid I det annet brev til menigheten i Tessalonika forutsa apostelen Paulus det store frafallet som ville føre til at. Det gamle testamentet på lulesamisk. I november 2016 startet arbeidet med å oversette Det gamle testamentet til lulesamisk. Det nye testamentet ble publisert i 2003. Vi deler med hverandre prekenutkast og hjelpestoff, medlemmer har selvsagt tilgang til honorarsatser, lønnsvilkår, forslag til arbeidskontrakter og slikt som. Søndagsteksten Matt 28:16-20. Endre Stene 05/06/2017. Denne ukens tekst er den som har fått navnet "misjonsbefalingen". Det gir en samtale om disipler som tviler.

St Olav Forlag. KATOLSK ALMANAKK inneholder ukesoppslag og liturgiske referanser for hver dag i kirkeåret, gjeldende liturgiske farge, angivelse av tidebønnuker. Betydning: Den som lever/puster, den som gir liv. Forklaring: Jentenavnet kommer fra det hebraiske navnet Chavvah, som er utledet fra ordet "chavah" som betyr "puste.

Norsk Komponistforening er en fag- og interesseorganisasjon for profesjonelle, yrkesaktive komponister.

2018 PDF/ePUB Last Ned E-Bøker - All rights reserved.