Prosten

Prosten
Forfatter:
ISBN/EAN:
9788202416201
Sprak:
Kategori:
Utgivelsesar:
Forlag:

Jan Jakob Tønseth har skrevet en roman om sin bestefar Kristen Skjeseth som var prost i Vågan i Lofoten fra 1921 til 1951. Det er prostens egne prekner, hans korrespondanse og artikler i ulike publikasjoner som utgjør materialet for Tønseths bok. Han gir oss et bilde av en kristen som levde i og for kirken, men også blandet seg i livsstriden. Som ung, nyutdannet teolog markerte han seg som sosialistprest. Han allierte seg med Arbeiderpartiet når det kunne gavne saken. Under krigen var han en uredd og tydelig motstander av nazismen. Etter krigen knyttet han seg til den såkalte silkefronten som var mot dødsstraff og som ønsket å behandle krigsforbrytere på mildeste måte. Tønseths prost er en historisk fundert romanskikkelse. Kristen Skjeseth var også far til Gunnar Skjeseth, han som deltok som frivillig i den spanske borgerkrigen og falt i februar 1937. Gunnar Skjeseth er modell for spaniakjemperen og den senere så desillusjonerte kommunisten Hilmar Iversen, helten i Tønseth romantrilogi "Hilmar Iversens ensomhet".
Romanen om prost Skjeseth er båret av Tønseths humor og fortellerbegavelse. Den gir et levende og historisk interessant innblikk i en prosts forsøk på å leve som en aktiv, kjempende kristen i vanskelige og kristendomsfiendlige brytningstider.

Det er en roman som vil appellere både til den historisk interesserte, den filosofisk interesserte, og den som er glad i god litteratur.
Les mer her.

Velkommen til Posten. Her kan du spore pakker, melde adresseendring, finne priser og postadresser. Hvitt rektangulært skilt med sort tekst. Posten ønsker at alle navn merkes på postkassen. For eneboliger bør også gatenavn og husnummer være med. Hvitt rektangulært skilt med sort tekst. Plass til 23 tegn pr tekstlinje. Posten ønsker at alle navn merkes på postkassen. For eneboliger bør også gatenavn og. Finn personer, postnummer og adresser i Norge og utlandet med Postens Adressesøk. Ny returbestilling Fyll inn din ReturID (som du har mottatt fra firmaet du bestilte varen fra) i feltet nedenfor. Finn personer, postnummer og adresser i Norge og utlandet med Postens Adressesøk. Adresse: Postboks 143, 4792 Lillesand Fakturaadresse: Lillesands-Posten AS c/o Agderposten AS Postboks 8 4801 Arendal Velkommen til postennorge.no! Her kan du bli bedre kjent med oss i Posten og Bring. Vil du bli en av oss? Posten Norge AS er et av Norges største og mest spennende konsern å jobbe i. Du finner oss i Norge og Norden, som Posten og Bring. Lokale nyheter, sport, kultur, næringsliv, hilsener, dødsannonser og mye mer

2018 PDF/ePUB Last Ned E-Bøker - All rights reserved.